flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи про адміністративне правопорушення, пов`язаного з корупцією відносно громадянки «Т» за ч.1, 2 ст.173-7 КУПАП

30 травня 2017, 16:25

В провадженні Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської  області знаходиться справа про адміністративне правопорушення  пов'язаного з корупцією відносно громадянки «Т» за ч.1, 2 ст. 172-7 КУпАП

В судовому засіданні представниками засобів масової інформації було подано клопотання щодо надання дозволу на проведення  відеозапису, фото-фіксації та здійснення відео-трансляції під час розгляду даної справи для висвітлення ходу і розгляду справи інформаційно-аналітичним порталом “Вознесенськ Онлайн”, а також клопотання про пряму інтернет - трансляцію вказаного судового засідання.

Розгляд справ у судах відбувається відкрито, крім випадків, установлених законом. У відкритому судовому засіданні мають право бути присутніми будь-які особи. Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео - та аудіо-запис з використанням портативних відео - та аудіо-технічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав.

Отже, проведення фото - та відео-зйомки в суді дозволено законом, але з певними обмеженнями. До останніх відносяться наявність дозволу суду та дотримання порядку, встановленого відповідним процесуальним кодексом.

Відповідно до п.6 ч.1 ст.129 Конституції України однією з основних засад судочинства є гласність судового процесу та його повне фіксування технічними засобами.

З урахуванням того, що суд зобов'язаний забезпечити гласність та відкритість під час розгляду справи про адміністративне правопорушення пов'язаного з корупцією, а також те, що громадянка «Т» є публічною особою і справа становить суспільний інтерес, суд вважає, що клопотання про здійснення відеозапису, фото-фіксації та здійснення відео-трансляції під час розгляду даної справи для висвітлення ходу і розгляду справи інформаційно-аналітичним порталом «Вознесенськ Он-лайн», а також клопотання про пряму інтернет - трансляцію зазначеного судового засідання  підлягає задоволенню.

В зв»язку з тим, що задля здійснення он-лайн трансляції судового засідання не були додержані певні правила, передбачені офіційним листом Державної судової адміністрації України за вих..№ 15-1924/16 від 14.03.2016 року, засідання було перенесено на 12.06.2017 року на 10-00.

 

Прес-секретар Вознесенського міськрайонного суду