flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Важлива інформація

05 жовтня 2022, 12:04

З 1 жовтня 2022 р. вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв'язку буде можливий ТІЛЬКИ через Електронний кабінет Електронного суду

ДЕРЖАВНИМ ОРГАНАМ, АДВОКАТАМ, НОТАРІУСАМ, ПРИВАТНИМ ВИКОНАВЦЯМ, СУДОВИМ ЕКСПЕРТАМ НА ВИКОНАННЯ НОРМ ЗАКОНОДАВСТВА, НЕОБХІДНО ЗДІЙСНИТИ РЕЄСТРАЦІЮ В ПІДСИСТЕМІ "ЕЛЕКТРОННИЙ СУД" ЄДИНОЇ СУДОВОЇ ІНФОРМАЦІЙНО - ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ НА ЗАХИЩЕНОМУ ВЕБСЕРВІСІ, ЩО МАЄ ОФІЦІЙНУ АДРЕСУ В ІНТЕРНЕТІ.

Відповідно до ч.6 ст. 14 ЦПК України, ч.1 ст.35 КПК України, п. 10 розділу ІІІ «Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи» затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов'язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Використання підсистеми «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua) забезпечує автоматичне надсилання матеріалів справ в електронному вигляді до Електронних кабінетів учасників справи та їхніх повірених, які внесені до автоматизованої системи діловодства суду (далі - АСДС). Документи, які один з учасників справи надіслав до суду з використанням «Електронного суду», в передбачених законодавством випадках автоматично надсилаються до Електронних кабінетів інших учасників справи чи їхніх повірених після реєстрації цих документів в АСДС. До Електронного кабінету користувачів надсилаються відомості, у тому числі про отримання та реєстрацію документів у справі, судові рішення, а також інші відомості, що призвели до зміни стану розгляду справи. Однак, це не позбавляє права отримати копію судового рішення у паперовій формі особисто  в приміщенні суду за окремою заявою.

З метою забезпечення належного виконання учасниками справ своїх процесуальних обов’язків, наполегливо рекомендуємо врахувати вищенаведене та  забезпечити реєстрацію в підсистемі.