flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особі, підозрюваній в умисному протиправному заподіянні смерті, обрано запобіжний захід

15 листопада 2021, 11:11

Слідчим суддею Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області Старжинською О.Є. 12 листопада 2021 року розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою підозрюваному, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство).

Підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме про те, що 29.10.2021 року у вечірній час у м. Вознесенську за місцем свого мешкання в ході чергової сварки між співмешканцями Б. та К. у підозрюваного Б. з мотиву неприязних відносин, що формувались протягом тривалого часу спілкування та спільного проживання, раптово виник умисел на умисне вбивство громадянки К.. Переслідуючи прямий умисел, направлений на протиправне позбавлення життя громадянки К., передбачаючи  настання суспільно – небезпечних наслідків у вигляді смерті потерпілої, яка за станом здоров’я перебувала у лежачому положенні в ліжку і не могла самостійно пересуватися та відповідно чинити опір,  громадянин Б.. взяв подушку, яку поклав та утримував на обличчі громадянки К.М., позбавивши можливості останню дихати, чим спричинив їй механічну асфіксію. В подальшому, з метою укриття скоєного умисного вбивства, наступного дня громадянин Б.. труп громадянки К.. вивіз до лісосмуги за межами м. Вознесенська, де закопав.

В судовому засіданні під час розгляду клопотання про застосування  запобіжного заходу підозрюваному Б. прокурором було доведено існування ризиків, передбачених ст.177 КПК України (підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років; може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків, вчиняти нові кримінальні правопорушення, оскільки тривалий час не працює, не має джерел доходу).

Підозрюваний та його захисник у судовому засіданні вирішення зазначеного клопотання залишили на розсуд суду.

Дослідивши матеріали провадження та враховуючи позиції учасників процесу, слідчий суддя постановив ухвалу про застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 11 січня 2022 року включно.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст.310 КПК України протягом п’яти днів.

Досудове розслідування триває. 

 Прес-секретар Вознесенського міськрайонного суду