flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

29 листопада 2016, 13:56
З метою підвищення рівня правової культури та правової свідомості населення, профілактики правопорушень серед неповнолітніх, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, задля покращення доступу до правосуддя, 24 листопада 2016 року у приміщенні Вознесенського міськрайонного суду було проведено захід - День відкритих дверей.
У заході прийняли участь студенти Вознесенського коледжу Миколаївського МНАУ.
Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію судом (огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією), ознайомлення з діяльністю суду, роботою канцелярії та архіву суду, ознайомлення з проектом «Електронний суд», ознайомлення з роботою суду з використанням відеоконференцзв’язку, надання можливості прийняти участь у судовому засіданні по кримінальній справі.
На початку заходу, керівник апарату Вознесенського міськрайонного суду Єрьоміна Тетяна Олексіївна привітала студентів та розповіла, що таке суд загальної юрисдикції, а також про категорії справ, які розглядаються у суді. Крім того, відвідувачі дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду. Також було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, доведено правила перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
Після чого архіваріус суду – Шапошнікова Людмила Яківна ознайомила студентів з роботою архіву, порядком передання справ до архіву суду, строками зберігання справ у суді і та ін.
З порядком роботи у комп’ютерній програмі Д-3 та порядком реєстрації справ різних категорій ознайомили секретарі суду Квашенко Інна Миколаївна, Шкурченко Наталія Вікторівна та Кухарська Людмила Миколаївна.
Також, було оглянуто веб-сайт суду, продемонстровано судове засідання у режимі відеоконференцзв’язку.

У фінальній частині, заходу Дня відкритих дверей, студенти та викладачі висловили подяку за проведений захід. В учасників заходу залишилося багато приємних вражень і усі висловили сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться і надалі.

 

 

Прес-секретар
Вознесенського міськрайонного суду