flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага, важлива інформація щодо видачі копій рішень суду

05 грудня 2016, 09:06

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області інформує щодо видачі копій рішень суду

Відповідно до статті 222 Цивільного Процесуального Кодексу України копії повного рішення суду видаються особам, які брали участь у справі, негайно після проголошення такого рішення. У разі проголошення тільки вступної та резолютивної частин судового рішення, особам, які брали участь у справі і були присутні у судовому засіданні, негайно після його проголошення видаються копії судового рішення із викладом вступної та резолютивної частин

Особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копії повного судового рішення надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом двох днів з дня його складання або за їх зверненням вручаються їм під розписку безпосередньо в суді. Якщо судовим рішенням відповідачеві заборонено вчиняти певні дії, що потребуватиме вчинення дій органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими чи службовими особами, копія такого судового рішення також надсилається цим органам та/або особам у строки та порядку, визначені цією статтею.

Копії судових рішень повторно видаються за заявою особи за плату у розмірі, встановленому законодавством.

Відповідно до статті 4 Закону України «Про судовий збір» за повторну видачу копії судового рішення плата становить 0,003 розміру мінімальної заробітної плати за кожний аркуш паперу - 4,13 грн. за кожний аркуш копії.

 

 

Прес-секретар
Вознесенського міськрайонного суду