flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вірменина з Грузії, що обікрав мера м. Вознесенська, кинули за грати на півтора року

06 березня 2017, 08:30
26 січня 2017 року Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області під головуванням судді Зубар Н.Б. нарешті покарав злодія, що обікрав мера Вознесенська Віталія Лукова в ресторані «Парадіз», що знаходиться в готелі «Тоскана». Інцидент стався ще 1 липня 2016 року близько 19:30. Крадієм виявився уродженець м. Тбілісі (Грузія) вірменин, громадянин Грузії, який проник до приміщення ресторану та із стільця викрав у Лукова сумку з документами.
В руки злочинця-рецедивіста потрапили: сумочка вартістю 300 гривень, у якій знаходились документи Лукова: посвідчення водія, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, посвідчення Вознесенського міського голови, грошові кошти у розмірі 600 гривень, банківська картка «Приватбанку», на якій знаходились гроші в сумі 3000 гривень. Коли вірменин з Грузії вийшов на літню площадку ресторану, був помічений працівниками ресторану, які почали його переслідувати. Далі злочинець сів до автомобіля та викинув через вікно зазначену сумку і зник з місця події.
В ході судового засідання чоловік заявив, що до ресторану зайшов, щоб помити руки і взяти води. Його знайомий в той час був в автомобілі і чекав на нього. За кермо сідав він, а його супутник нічого не знав, а коли він йому розповів — вони поскандалили. Пояснив, що сумку — не відкривав, коли брав її із стільця — в залі нікого не було, бармена — він не бачив, чи бачив бармен його в той момент — не бачив.
Сам Луков повідомив, що в той вечір у нього була призначена зустріч з депутатом обласної ради в готельно-ресторанному комплексі «Парадіз». До місця зустрічі він приїхав раніше, десь о 18 годині, і коли зайшов до зали, то спитав у бармена чи ніхто його не чекає. Поклав сумку і сказав бармену, що піде помиє руки. Відсутній він був десь 1-2 хвилини. Коли вийшов у хол, через прозоре скло побачив знайомого і пішов йому назустріч метрів 12 від входу і запропонував зайти в середину, бо на вулиці було жарко. Коли зайшли до залу, то він побачив, що на стільці його сумки немає. Спитав бармена — той   сказав, що не брав, але якийсь чоловік заглядав до залу.
Бармен почав наздоганяти підозрюваного у скоєнні злочину та побачив, що чоловік сів у ВАЗ 2104 червоного кольору. Автомобіль стояв десь за 60-80 м навпроти входу в скейтмайданчик. Коли бармен підбігав до машини, то із пасажирського вікна авто було викинуто якийсь предмет, як пізніше з’ясувалося, то була його сумка. Бармен сумку підняв і повернув йому. Те, як викидали сумку — бачив і Луков, і його знайомий. Далі авто заїхало до двору, але оскільки там був тупик, поки автомобіль кружляв по двору — він перевірив сумку — із неї нічого не зникло. Сумку його віддав бармен. Автомобіль виїхав із двору та проїхавши повз них — поїхав у невідомому напрямку. В автомобілі був водій і ще один чоловік. За час поки авто виїздило з тупика знайомий Лукова встиг сфотографувати його на телефон.
Розглянувши надані докази суд ухвалив рішення визнати підозрюваного винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України, та призначити йому покарання у вигляді 1 (одного) року 6 (шести) місяців позбавленням волі.
http://voznesensk.info/category/news/page/8/