flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До кінця 2017 року можуть скасувати мораторій на продаж землі

06 квітня 2017, 09:15
Чинний на сьогодні мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення можуть скасувати до кінця 2017 року. Про це йдеться в тексті Меморандуму з Міжнародним валютним фондом, оприлюдненому на сайті Міністерства фінансів України.
Зокрема, у Меморандумі зазначається про земельну реформу, в рамках якої в Україні має запрацювати продаж земель сільськогосподарського призначення.
Планується, що до кінця травня Верховна Рада прийме закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, що дозволить діючому мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення втратити силу з кінця 2017 року.
Таким чином, після скасування мораторію землі, що знаходяться в державній та приватній власності, можна буде продавати і купувати.
Нагадаємо, що до 2018 року в Україні діє мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Мораторій буде знято лише після прийняття Закону про обіг с/г земель, проект якого вже зареєстровано у парламенті. 
Також на розгляд Конституційного Суду внесено подання про скасування мораторію на продаж землі, однак колегія суддів ще не вирішили, чи відкривати конституційне провадження у цій справі.

http://ukrainepravo.com/news/ukraine/moratoriy-na-prodazh-zemli-mozhut-skasuvati-do-kintsya-roku/