flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Україні стане більше свят, але менше вихідних

14 квітня 2017, 13:10
Після громадського обговорення Український інститут національної пам’яті підготував нову редакцію закону «Про державні та інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні». Серед новел: католицьке Різдво та 8 березня — робочий день.
Документ доповнено новою категорією – «Міжнародні дні», куди включені, серед інших 8 березня – День боротьби за права жінок (день буде святковим, але не вихідним) та 1 травня – День праці (буде вихідним).
Оскільки українці не підтримали намір запровадити Шевченківський день (9 березня) і День сім’ї (друга п’ятниця вересня) як вихідні святкові — цю пропозицію знято з календаря.
До проекту включено традиційне свято – День Святої Трійці. Другий день після Великодня та Трійці (понеділок) залишається вихідним. Також вноситься як традиційне свято – Різдво Христове за григоріанським календарем, що відзначається  25 грудня (не є вихідним днем).
Крім того, неробочий святковий день пропонується не переносити на понеділок, якщо він припадає на вихідний (окрім Різдва — 7 січня).
Законопроектом упорядковано скорботні дні й запропоновано День пам’яті жертв політичних репресій перенести з третьої неділі травня на першу неділю листопада. День Державного Прапора України відзначатиметься 4 вересня.
http://zib.com.ua/ua/128399-v_ukraini_stane_bilshe_svyat_ale_menshe_vihidnih__proekt_zak.html