flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічникам суддів термін навчання для зайняття посад у місцевих судах скоротять до 3 місяців термін навчання для зайняття посад у місцевих судах

20 квітня 2017, 15:10
У Вищій кваліфікаційній комісії суддів вважають, що тримісячного навчання для помічників суддів достатньо, щоб зайняти місця суддів у місцевих судах. Таку позицію висловив член Комісії Станіслав Щотка під час експертного обговорення перебігу конкурсу на посади суддів місцевих судів.
Станіслав Щотка вважає, що серед помічників суддів є чимало кваліфікованих та фахових людей, яких не треба адаптувати до роботи у судовій системі, адже вони вже пройшли цей етап, працюючи в системі раніше.
При цьому член Комісії Андрій Козлов зауважив, що на етапі підготовки законодавства він був проти того, щоб помічникам суддів давати якісь преференції у процесі підготовки. 
 "Однак через нестачу суддів місцевих судів цього не уникнути, тому довелося скоротити термін навчання помічників суддів, незважаючи на те, що загальностандартний термін спецпідготовки у всіх країнах −  як мінімум 12 місяців", - пояснив він.
Нагадаємо, що відповідно до Закону "Про судоустрій і статус суддів" добір кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки, проводиться з особливостями, визначеними рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.
Українське право