flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Присяжні Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області

24 квітня 2017, 16:43
Відповідно до конституційних змін, а саме: в зв»язку з набранням чинності 30.09.16р. Законом № 1401, згідно з яким розділ VIII Конституції України було викладено в новій редакції, в судочинстві було ліквідовано інститут народних засідателів, передбачивши можливість залучення присяжних. Разом з тим Цивільним процесуальним кодексом передбачено ряд категорій справ, які мають розглядатись за участю народних засідателів. Зокрема, так мають вирішуватись справи щодо обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання її недієздатною, визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою, усиновлення тощо.
Як наслідок, в парламенті був підготовлений законопроект «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України (щодо розгляду справ за участю присяжних)» (№5271), яким пропонувалося передбачити, що там де закон вимагає участі у процесі народних засідателів, замість них залучатимуться присяжні.
30.09.16р. набрав чинності Закон України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.16р., в якому згідно п.37 Перехідних положень списки присяжних мали бути сформовані відповідно до процедури, передбаченої цим Законом, протягом шести місяців з дня набрання ним чинності.
На підставі вищевикладеного, Територіальне управління Державної судової адміністрації звернулося з поданням до голови Вознесенської міської ради Миколаївської області з приводу формування та затвердження нового складу присяжних, так як повноваження присяжних, що були затверджені рішенням Вознесенської міської ради Миколаївської області № 5 від 20.05.16р., закінчилися ще 30.03.2017р.
21 квітня 2017 року рішенням 29 сесії VII скликання Вознесенської міської ради Миколаївської області за участю заступника керівника апарату Вознесенського міськрайонного суду Кузьменко О.І. був затверджений новий список присяжних у кількості 10 чоловік:
 - Баланенко Алла Сергіївна;
 - Яцишина Алла Вікторівна;
 - Гарбузенко Людмила Олексіївна;
 - Ставицька Ірина Олексіївна;
 - Васкевич Наталія Григорівна;
 - Городній Анатолій Олександрович;
 - Колесник Оксана Вікторівна;
 - Єжова Марина Анатоліївна;
 - Нежданова Дар»я Миколаївна;
 - Помазкіна Інна Євгенівна.
Прес-секретар 
Вознесенського міськрайонного суду