flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Професійний розвиток керівників апаратів судів та їх заступників

27 вересня 2017, 09:15

18–22 вересня 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело підготовку керівників та заступників апаратів місцевих та апеляційних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, в якій  прийняла участь заступник керівника апарату Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області Кузьменко Олена Ігорівна.

У ході підготовки слухачі розглянули особливості застосування Закону України “Про публічні закупівлі”, основи антикорупційного законодавства, комунікаційну діяльність суду, організацію порядку проведення конкурсу на заняття посад державної служби, ведення діловодства та архівної справи в судах, а також  детально ознайомилися з алгоритмом дій керівництва суду у випадках тиску на суддів, вивчили інноваційні форми та методи, спрямовані на ефективне, якісне адміністрування в судах.

Окрім того, керівники та заступники апаратів судів оволоділи методикою оптимізації робочого часу, навчилися етичним основам судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду, опанували правила поведінки у стресових ситуаціях.

Викладачами були запрошені представники територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області, співробітники Національної школи суддів України,  судді, психолог, фахівці у галузі держаної служби та архівної роботи.

Також для цієї ж категорії слухачів 21 вересня 2017 року було проведено  семінар на тему: “Правове регулювання доступу до публічної служби”.

Перед початком семінару було наголошено, що право на отримання публічної інформації є конституційним правом будь-якої особи, забезпечення доступу громадян до публічної інформації є основним індикатором відкритості публічної влади. Керівники апарату та їх заступники є безпосередніми учасниками відносин, які регулюються  Законом України “Про доступ до публічної інформації”, а тому важливим є оволодіння учасниками семінару усіма необхідними знаннями та навичками щодо його правильного застосування.

Семінар провели доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Андрій Фальковський, представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Одеській області Анатолій Пазичук та суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Олена Бальжик.

У ході семінару керівники та заступники апарату детально опрацювали законодавство України, що регламентує доступ до публічної інформації, визначили роль Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у сфері запобігання порушення Закону країни “Про доступ до публічної інформації” та проаналізували роз’яснення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини щодо оприлюднення інформації, передбаченої статтею 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації”. Окрім того, пройшли трискладовий тест та попрацювали над практичними завданнями.

По закінченню програми підготовки слухачі, які проходили навчання,  отримали сертифікати Національної школи суддів України. 

 

Прес-секретар Вознесенського міськрайонного суду