flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий діалог щодо правозастосування в національній практиці стандартів Європейського суду з прав людини

21 листопада 2017, 16:08

17 листопада  2017 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України для суддів місцевих загальних  та апеляційних судів було проведено семінар на тему: “Стандарти Європейського  суду з прав людини. Гарантовані права, їх захист. Проблеми правозастосування в національній практиці та їх вирішення (судовий діалог)”, в якому  прийняли участь судді Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області – Лузан Людмила Вікторівна та  Домарєва Наталія Володимирівна. 

Метою семінару було підвищення рівня кваліфікації суддів у застосуванні Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини.

Для проведення заходу було запрошено суддю у відставці Антоніну Фадєєнко, суддю Апеляційного суду Одеської області Любов Гірняк, суддю Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Олену Бальжик.

До програми семінару було включено вирішення тестових завдань у контексті питань з Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики  Європейського суду з прав людини, які виникають під час іспиту.

У ході семінару судді розглянули стандарти Європейського суду з прав людини, гарантовані права та їх захист, право на справедливий суд (кримінальний аспект),  загальні положення та специфічні гарантії; проаналізували проблеми правозастосування цих стандартів у національній практиці та практиці Апеляційного суду Одеської області; знайшли  шляхи вирішення таких проблем із використанням практики Європейського суду з прав людини.  Після кожного блоку теоретичних питань судді виконували тестові завдання та обмінювалися думками щодо напрацьованих результатів.

По закінченню програми підготовки судді Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області, які проходили навчання,  отримали сертифікати Національної школи суддів України. 

Прес-секретар Вознесенського міськрайонного суду