flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цифровий підпис листів як метод боротьби із розповсюдженням вірусів

24 листопада 2017, 15:19

В Україні протягом останніх декількох місяців не вщухає хвиля вірусних атак на державні установи та підприємства. Ціллю зловмисників є  викрадення інформації та порушення робочих процесів установи для дестабілізації настроїв у суспільстві.

Є варіант проникнення вірусів, що базується на довірі людини. Це фіктивні електронні повідомлення від імені реальних компаній з проханням відкрити листи, у яких були посилання на програми, які заражали файли. Проникнувши, вони автоматично сканують ваш комп’ютер на наявність будь-якого електронної адреси і потім відправляють на цю адресу заражене електронне повідомлення.

Зважаючи на такий факт у державних установах для ідентифікації справжності відправника треба використовувати електронний цифровий підпис.

Електронний цифровий підпис (ЕЦП) (англ. digital signature) — вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати підписувача. Електронний цифровий підпис накладається за допомогою особистого ключа та перевіряється за допомогою відкритого ключа.

У зв’язку з цим просимо звернути увагу на Інструкцію щодо  заповнення електронного запиту  у Додатку 6 до Положення  про забезпечення  доступу до публічної інформації, де вказується, що текст електронного запиту має бути підписаний електронним підписом запитувача, цим самим можна ідентифікувати підписувача, а також підтвердити цілісність даних в електронній формі.

 

Прес-секретар Вознесенського міськрайонного суду

Довідково: