flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

24 січня 2018, 08:45

Підозрюваному у  вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 263, ч.3 ст. 307 КК України
продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

19 січня 2018 року суддею Мироновою О.В. слухалося кримінальне провадження про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваному громадянину «Б» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 263, ч.3 ст. 307 КК України.

В судовому засіданні прокурор просив клопотання про продовження запобіжного заходу задовольнити, так як ризики, які були наявні при обрані запобіжного заходу не змінились.

При вирішенні питання про продовження строку тримання під вартою підозрюваного громадянина «Б»,  слідчий суддя виходив з вимог ст.199 КПК України, а також з вимог ч.1 ст.183 КПК України, відповідно до яких тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно, і прокурором в судовому засіданні було доведено, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст.177 КПК України, що є підставами для продовження строку тримання під вартою підозрюваного громадянина «Б».

Так, громадянин «Б» обґрунтовано підозрюється в скоєні тяжкого та особливо тяжкого злочинів. За скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, передбачено покарання у вигляді позбавленн6я волі від трьох до семи років, за скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.307 КК України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від дев’яти до дванадцяти років, що свідчить про існування ризиків, передбачених п.п.1,5 ч.1 ст.177 КПК України, ризик вчинення громадянином «Б» іншого злочину, а також те, що він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, ніде не працює, а це дає підстави вважати, що він може продовжити свою злочину діяльність, переховуватись від органів досудового розслідування та суду, вчинити інше кримінальне правопорушення,  незаконно впливати на свідків та експертів в даному кримінальному провадженні. Таким чином ризики, передбачені ч.1 ст.177 КПК України не зменшились та продовжують існувати.  

Враховуючи обставини справи, суд ухвалив підозрюваному громадянину «Б» продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 19 лютого 2018   року до 15 год. 37 хвил.

Звільнити громадянина «Б» з під варти в разі внесення застави у розмірі 1 684 000 (один мільйон шістсот вісімдесят чотири тисячі) грн. та покласти на нього наступні обов’язки:

- прибувати до слідчого СВ Вознесенського ВП ГУНП України в Миколаївської області за першою вимогою;

- не відлучатись за межі м. Вознесенська Миколаївської області без дозволу слідчого, прокурора або суду до закінчення досудового розслідування;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України.

На даний час по даній судовій справі апеляційну скаргу не подано.

Прес-секретар