flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддів Вознесенського міськрайонного суду у семінарському занятті

29 січня 2018, 11:29

26 січня 2018 року у конференц-залі  апеляційного суду Миколаївської області зібралися судді місцевих судів м. Миколаєва та Миколаївської області  для участі у плановому семінарі, який щомісяця проводять судді апеляційного суду.

Від Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області у цьому семінарі прийняли участь судді – Вуїв Олег Васильович, Лузан Людмила Вікторівна, Висоцька Галина Афанасіївна, Старжинська Ольга Євгеніївна та Домарєва Наталія Володимирівна.

Того дня спікерами семінарського заняття були заступники голови апеляційного суду Миколаївської області Володимир Петрович Гулий та Ігор Володимирович Лівінський, а також голова апеляційного суду Миколаївської області Микола Павлович Міняйло.

Під час планового семінару судді місцевих судів дізналися про новели законодавства і засоби їх застосування на практиці. Також очільники апеляційного суду Миколаївської області поділилися досвідом, надали поради і консультації щодо проблемних питань у цивільному та кримінальному судочинстві.

Так, наприклад змінами у кримінальному законодавстві передбачається, що головуючим при колегіальному розгляді справи є суддя-доповідач, створення постійних колегій відповідного суду, кримінальне провадження за нововиявленими обставинами здійснюється судом, який ухвалив рішення, що переглядається, висновки ВСУ обов’язкові до застосування на практиці тощо.

 

Прес-секретар суду