flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особам, які підозрюються в замаху на крадіжку майна фермера

20 листопада 2018, 13:04

19 листопада 2018 року до Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області надійшли клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою двом особам, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.15, ч.5 ст.185 КК України.

Так, вказаним особам повідомлено про підозру про те, що вони 16 листопада 2018 року з метою скоєння крадіжки майна подружжя П., прибули до с. Трикрати Вознесенського району Миколаївської області. Приблизно о 17.00 год. підозрювані на автомобілі «Toyota Land Cruiser Prado» приїхали до домоволодіння потерпілого. Один з підозрюваних залишився в автомобілі спостерігати за обстановкою щоб їх ніхто не помітив, а інший, взявши із собою заздалегідь підготовлений предмет у вигляді металевого лому та рюкзак, одягнув маску типу «балаклава» та рукавиці, пройшов до подвір’я домоволодіння, де взявши дерев’яну драбину через стріху господарського приміщення проник на територію домоволодіння з метою проникнення до приміщення будинку. Потім підійшов до вікна кімнати будинку та почав здійснювати огляд конструкції вікна, однак підозрюваного побачив охоронець, який намагався зупинити проникнення до житлового будинку. Підозрюваний почав тікати від охоронця і повернувся до автомобіля, в якому знаходився інший підозрюваний та разом вони залишили місце скоєння злочину, однак внаслідок переслідування були затримані.

Клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою підозрюваним були задоволені ухвалами слідчого судді Ротар М.М. від 19 листопада 2018 року та підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб до 17 січня 2019 року включно з утриманням їх в Державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор».

Крім того, ухвалами слідчого судді було визначено підозрюваним заставу у розмірі 80 розмірів прожиткового мінімуму, що становить 140 960 грн. та 160 розмірів прожиткового мінімуму відповідно, що становить 281 920  грн. і у разі внесення застави – ухвалами визначено обов’язки, з числа передбачених ст.194 ч.5 КПК України, а саме: прибувати за кожною вимогою до слідчого, в провадженні якого перебуває кримінальне провадження, прокурора або суду, не відлучатися з місця проживання без дозволу зазначених осіб, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання

На ухвали слідчого судді можуть бути подані апеляційні скарги безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом п’яти днів з дня їх проголошення.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.