flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок стосовно співробітника вк №72, який приніс в колонію амфетамін

05 вересня 2019, 14:53

30 серпня 2019 року Вознесенським міськрайонним судом було ухвалено вирок відносно громадянина Г., старшого сержанта внутрішньої служби, молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Державної установи «Вознесенська виправна колоній №72» за ст.309 ч.1 України (незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту).

Суддя, головуючий у справі, - Дробинський О.Е.

Учасники процесу - обвинувачений Г., його адвокат Палій С.М., прокурор Кременцов А.В.

Реалізовуючи право на укладення угоди про визнання виноватості, сторонами кримінального провадження була укладена угода про визнання винуватості, яка відповідає вимогам п.2 ч.1 ст.468, ч.4 ст.469, ст.472 КПК України.

Відповідно до угоди про визнання винуватості, обвинувачений Г. в судовому засіданні повністю визнав свою вину у вчиненні даного злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України, і угодою було визначено покарання обвинуваченому за ч.1 ст.309 КК України в виді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 1700 гривень.

Дії обвинуваченого Г. судом були кваліфіковані за  ч.1 ст.309 КК України, як незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту.

На підставі ч.1 ст.473 Кримінального процесуального кодексу України вироком суду була затверджена угода про визнання винуватості та обвинуваченому призначено покарання, узгоджене сторонами угоди.

Згідно із вироком Г. визнано винним в тому, що він,обіймаючи посаду молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Державної установи «Вознесенська виправна колонія №72», будучи працівником правоохоронного органу, у невстановлені досудовим розслідуванням час та місці у невстановленої слідством особи, незаконно придбав, та в подальшому незаконно зберігав при собі без мети збуту психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін, який знаходився в одному полімерному пакеті.

24 травня 2019 року о 08 годині 10 хвилин співробітниками оперативного відділу, які діяли на підставі повноважень, визначених розділом 17 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 29 грудня 2014 року №2186\5, в кімнаті молодшого інспектора з надання побачень, що знаходиться на території охоронюваної зони установи Державної установи «Вознесенська виправна колонія №72» провели огляд обвинуваченого Г., котрий заступав до чергової зміни відділу нагляду і безпеки. В ході огляду у обвинуваченого в спідній білизні (плавках) було виявлено синій згорток в якому знаходився полімерний пакет з зіп застібкою з порошкоподібною речовиною білого кольору.

Відповідно до висновку експерта №777 від 31 травня 2019 року, у речах, виявлених та вилучених у обвинуваченого, а саме: у полімерному пакеті з зіп застібкою міститься психотропна речовина обіг якої обмежено – амфетамін масою 0,6058 грам.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Миколаївського апеляційного суду через Вознесенський міськрайонний суд протягом 30 (тридцяти) днів учасниками процесу з моменту його проголошення, з підстав, передбачених ч.4 ст394 КПК України.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.