flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень

17 вересня 2019, 16:24

Нагадуємо громадянам про послугу надсилання SMS - повідомлення учасникам судового процесу.

В чому полягає процедура?

Судові повістки про виклик до суду надсилаються судом учаснику судового процесу (кримінального провадження) у вигляді SMS-повідомлення на його номер мобільного телефону. Надсилання таких повісток здійснюється у відповідності до статті 135 Кримінального процесуального кодексу України та статті 128 Цивільного процесуального кодексу України, якими передбачена можливість інформування учасників процесу за допомогою телефону або іншими засобами зв’язку, що забезпечують фіксацію повідомлення.

Що для цього потрібно зробити?

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень учаснику судового процесу (а це може бути як позивач чи відповідач, так і свідок) слід подати до суду відповідну заявку. Її можна оформити в канцелярії суду чи самостійно роздрукувати з веб-сайту Вознесенського міськрайонного суду. В цій заявці потрібно вказати номер мобільного телефону, на який і буде надсилатися SMS-повістка.

З якого номера надсилаються повідомлення?

SMS-повідомлення від суду надходять до абонентів операторів Київстар, МТС, life під коротким альфанумеричним ім’ям SUDPOVISTKA, до операторів PTOPLEnet та Інтертелеком — під коротким номером 4116

Варто зазначити, що формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду. Судова повістка додається до електронної обліково-статистичної картки справи як документ у справі, після чого автоматично доставляється у вигляді SMS-повідомлень на номер мобільного телефону учасника судового процесу. Результат доставки SMS-повістки автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу та долучається до матеріалів справи.

Де знайти заяву для отримання судової повістки за допомогою SMS-повідомлення?

Щоб отримати заявку для SMS - сповіщення за номером телефону, достатньо перейти за посиланням: http://court.gov.ua/registration/zayavasms.html

Пропонуємо користування даною послугою всім учасникам судового процесу (кримінального провадження), бо це: економія часу, зручність, доступність та оперативність. 

Прес-секретар суду