flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадські роботи за насильство в сім’ї

24 вересня 2019, 10:31

Постановою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 20 вересня 2019 року (суддя Дробинський О.Е.) громадянина К. притягнено до адміністративної відповідальності у вигляді 40 годин громадських робіт.

Судом було встановлено, що К. вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.173-2 КУпАП, тобто вчинення насильства в сім`ї, а саме умисне вчинення діянь психологічного характеру, внаслідок чого завдана шкода психічному здоров`ю потерпілої, вчиненого повторно протягом року, оскільки К. 03 серпня 2019 року вчинив насильство в сім`ї відносно своєї цивільної дружини, а саме погрожував фізичною розправою, висловлювався нецензурною лайкою, але реальних дій не вчинив. Крім того, К. не виконав заборону відвідування зазначеної адреси згідно заборонного припису від 31.07.2019 року.

Окрім стягнення у вигляді громадських робіт К. направлено до Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Вознесенської міської ради Миколаївської області на проходження програми відносно особи, яка вчинила домашнє насильство передбаченої Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Постанова судді у справі про  адміністративне  правопорушення не набрала законної сили та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.