flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для відома адвокатам

27 вересня 2019, 08:45

До суду надходять клопотання та заяви від адвокатів по цивільним та кримінальним провадженням, в яких містять прохання про: доступ до матеріалів справи для ознайомлення; виготовлення копій із матеріалів справи; про надання копій рішень та інше. При цьому, до заяв та клопотань долучається ордер (копія ордеру).

Тому нагадуємо, що відповідно до «Положення про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів», яке затверджено рішенням Ради адвокатів України від 17.12.2012р. №36 із змінами, вимоги щодо оформлення ордерів є регламентованими та мають бути дотримані.

Зокрема, згідно «Положення», у ордері  мають бути заповнені реквізити:

  1. Серію, порядковий номер ордера.
  2. Прізвище, ім'я, по батькові або найменування особи, якій надається правова допомога.
  3. Посилання на договір про надання правової допомоги / доручення органу (установи), уповноважених законом на надання безоплатної правової допомоги, номер (у випадку наявності) та дату цього документа.
  4. Назву органу, у якому надається правова допомога адвокатом із зазначенням, у випадку необхідності, виду адвокатської діяльності, відповідно до статті 19 Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".
  5. Прізвище, ім'я, по батькові адвоката, який надає правову допомогу на підставі ордера, номер та дату його свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, найменування органу, який його видав (КДКА відповідного регіону, з 01.01.2013 року радою адвокатів відповідного регіону); номер посвідчення адвоката України, ким та коли воно видане.
  6. Ким ордер виданий (назву організаційної форми): адвокатом, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально (із зазначенням адреси робочого місця); адвокатським бюро, адвокатським об'єднанням (повне найменування адвокатського бюро / адвокатського об'єднання та його місцезнаходження).
  7. Адресу робочого місця адвоката, якщо вона відрізняється від адреси місцезнаходження адвокатського бюро / адвокатського об'єднання, яке видає ордер.
  8. Дату видачі ордера.
  9. Підпис адвоката, який видав ордер, у разі здійснення ним індивідуальної діяльності (у графі "Адвокат").
  10. Підпис адвоката, який правову допомогу, якщо ордер виданий адвокатським бюро, адвокатським об'єднанням (у графі "Адвокат").
  11. Підпис керівника адвокатського бюро / адвокатського об'єднання, відтиск печатки адвокатського бюро / адвокатського об'єднання у випадку, якщо ордер видається адвокатським бюро / адвокатським об'єднанням.

Таким чином, повідомляємо Вас, що у разі подання таких заяв чи клопотань, без належного оформлення ордеру, вони будуть повернуті заявнику, у зв’язку із неналежним підтвердженням його повноважень.