flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Адміністративна відповідальність за порушення права на оплату праці

30 вересня 2019, 11:23

Постановою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 25 вересня 2019 року (суддя Дробинський О.Е.) притягнено до адміністративної відповідальності за ст.41 ч.1 КУпАП громадянку Д., яка працює бухгалтером однієї із сільських рад Вознесенського району.

Згідно із постановою суду під час проведення інспекційного відвідування Управлінням Держпраці у Миколаївській області Державної служби України з питань праці про притягнення до адміністративної відповідальності - у сільській раді було встановлено порушення ч.4 ст.115 КЗпП України, ст.21 ЗУ №504, а саме виплата заробітної плати за час щорічної відпустки не проводилась не пізніше ніж за три дні до її початку.

Таким чином, своїми діями  Д. вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.41 КУпАП, тобто порушення встановлених термінів виплати пенсій, стипендій, заробітної плати, виплата їх не в повному обсязі, а також інші порушення вимог законодавства про працю.

В судовому засіданні  Д. вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала повністю. Окрім того, її вина була підтверджена іншими доказами по справі. У зв’язку із цим суд визнав громадянку Д. винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.41 КУпАП, та застосував відносно неї стягнення у виді штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 510 гривень.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення не набрала законної сили та може бути оскаржена протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.