flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Втікача з колонії поміщено до слідчого ізолятора

01 жовтня 2019, 09:23

Слідчим суддею Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області Лузан Л.В. 30 вересня 2019 року розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно засудженого К., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.393 КК України - втеча з місця позбавлення волі, вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі.

Так засуджений К. відбував покарання за ч.1 ст.115 КК України у вигляді 8-ми років позбавлення волі у Державній установі «Вознесенська виправна колонія (№72)» і був переведений з дільниці ресоціалізації до дільниці соціальної реабілітації вказаної виправної колонії.

22.09.2019 року в період часу з 12:00 год. по 19:00 год. засуджений К., перебуваючи в межах дільниці соціальної реабілітації на території Вознесенської ВК №72 умисно, усвідомлюючи протиправність своїх дій, з метою ухилення від подальшого відбування покарання, самовільно, тобто без належного дозволу та за відсутності законних підстав, незаконно залишив місце відбування покарання.

Ухвалою слідчого судді Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області  від 25.09.2019 року було надано дозвіл на затримання засудженого К. з метою його приводу для розгляду клопотання про обрання останньому запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою.

На підставі зазначеної ухвали засуджений К. був затриманий на пункті пропуску Державного кордону «Кучургани-Первомайськ» Роздільнянського району Одеської області, співробітниками Державної прикордонної служби.

Під час розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу засудженому слідчий суддя прийшов до висновку про доведеність прокурором існування ризиків, передбачених п.п.1, 5 ч.1 ст.177 КПК України та клопотання слідчого було задоволено, підозрюваному обрано запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою строком до 28 листопада 2019 року включно в Державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор».

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст.310 КПК України протягом п’яти днів.

Досудове розслідування триває. 

Суддя-спікер Зубар Н.Б.