flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Втікачу з колонії призначено покарання

02 жовтня 2019, 11:47

02 жовтня 2019 року Вознесенським міськрайонним судом було ухвалено вирок відносно К., який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.393 КК України - втеча з місць позбавлення волі, вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі.

Суддя, головуючий у справі, - Дробинський О.Е.

Учасники процесу - обвинувачений К., його адвокат Прутян О.А., прокурор Стоянов І.В.

Реалізовуючи право на укладення угоди про визнання винуватості, сторонами кримінального провадження 01 жовтня 2019 року була укладена угода про визнання винуватості, яка відповідає вимогам п.2 ч.1 ст.468, ч.4 ст.469, ст.472 КПК України.

Відповідно до угоди про визнання винуватості, обвинувачений К. в судовому засіданні повністю визнав свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.393 КК України, і угодою було визначено покарання обвинуваченому за ч.1 ст.393 КК України в виді позбавлення волі строком на 4 роки. На підставі ч.1 ст.71 КК України передбачено, що до призначеного засудженому покарання частково приєднати невідбуту частину основного покарання за вироком Малиновського районного суду міста Одеси від 06 квітня 2017 року та остаточно призначити покарання в виді 5 років 3 місяців позбавлення волі.

Дії обвинуваченого К. судом були кваліфіковані за ч.1 ст.393 КК України як втеча з місця позбавлення волі, вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.473 Кримінального процесуального кодексу України вироком суду затверджена угода про визнання винуватості та обвинуваченому призначено покарання, узгоджене сторонами угоди.

Згідно із вироком К. визнано винним в тому, що він відбував покарання за ч.1 ст.115 КК України у вигляді 8-ми років позбавлення волі у Державній установі «Вознесенська виправна колонія (№72)» і був переведений з дільниці ресоціалізації до дільниці соціальної реабілітації вказаної виправної колонії. А 22.09.2019 року в період часу з 12:00 год. по 19:00 год. засуджений К., перебуваючи в межах дільниці соціальної реабілітації на території Вознесенської ВК №72 умисно, усвідомлюючи протиправність своїх дій, з метою ухилення від подальшого відбування основного покарання в виді позбавлення волі, самовільно, тобто без належного дозволу та за відсутності законних підстав, незаконно залишив місце відбування основного покарання в виді позбавлення волі, а саме територію Державної установи «Вознесенська ВК №72»

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Миколаївського апеляційного суду через Вознесенський міськрайонний суд протягом 30 (тридцяти) днів учасниками процесу з моменту його проголошення, з підстав, передбачених ч.4 ст394 КПК України.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.