flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особі, підозрюваній в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, обрано запобіжний захід

12 листопада 2019, 09:20

Слідчим суддею Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області Лузан Л.В. 11 листопада 2019 року розглянуто клопотання прокурора Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області про обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою  підозрюваній, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

Підозрюваній повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме про те, що 09.11.2019 року, близько 06:38 год.  біля житлового будинку в с. Мартинівське Вознесенського району Миколаївської області,  сталася дорожньо-транспортна пригода за участю  автомобіля марки “ВАЗ - 211540”, під керуванням Я., внаслідок якої пішохід Ц., 20.03.1991 року народження, що рухався по узбіччю вулиці  в попутному для водія напрямку руху з боку смт. Веселинове в бік м. Вознесенська, отримав тілесні ушкодження, в результаті яких помер на місці.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею прокурор просив клопотання задовольнити, посилаючись на наявність ризиків, передбачених п.1 ч.1 ст.177 КПК України.

Підозрювана та її захисник заперечували проти обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою, просили обрати домашній арешт.

Дослідивши матеріали провадження та враховуючи позиції учасників процесу, слідчий суддя постановив ухвалу про застосування відносно підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки  стороною захисту не було доведено доцільність застосування більш м`якого запобіжного заходу для запобігання ризиків, зазначених у клопотанні.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст.310 КПК України протягом п’яти днів.

Досудове розслідування триває. 

Прес-секретар