flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особі, підозрюваній в умисному протиправному заподіянні смерті, обрано запобіжний захід

03 грудня 2019, 08:29

Слідчим суддею Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області Ротар М.М. 02 грудня 2019 року розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою  підозрюваному, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Підозрюваному повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а саме про те, що 30.11.2019 року близько 18.00 год., більш точний час  не встановлено, під час сумісного вживання спиртних напоїв у приватному домоволодінні між громадянами М., Ч. та З. виник конфлікт на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, в ході якого у М. виник злочинний умисел направлений на позбавлення життя Ч. Надалі М., реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на протиправне заподіяння смерті Ч., перебуваючи на вулиці біля приватного домоволодіння, взяв в руки обріз мисливської рушниці, усвідомлюючи суспільно - небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно - небезпечні наслідки у вигляді смерті Ч. та бажаючи їх настання, з метою позбавлення життя, здійснив постріл в Ч. в область грудної клітини з права. В результаті чого Ч. загинула на місці від гострої крововтрати, травми грудного відділу аорти, нападу з використанням обрізу рушниці.

Під час розгляду клопотань слідчим суддею прокурор та слідчий просили клопотання задовольнити, посилаючись на наявність ризиків, передбачених ч.1 ст.177 КПК України (відсутність у підозрюваного роботи, вчинення особливо тяжкого злочину, а також встановлений факт переховування від органів досудового слідства)

Підозрюваний та його захисник заперечували проти задоволення клопотання, просили застосувати домашній арешт.

Дослідивши матеріали провадження та враховуючи позиції учасників процесу, слідчий суддя постановив ухвалу про застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 29 січня 2020 року включно з утриманням його в Державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор», оскільки  стороною захисту не було доведено доцільність застосування більш м`якого запобіжного заходу для запобігання ризиків, зазначених у клопотанні.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст.310 КПК України протягом п’яти днів.

Досудове розслідування триває. 

Прес-секретар