flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено виправдовувальний вирок за незаконний посів та вирощування конопель за недоведеністю участі обвинуваченого

18 грудня 2019, 13:10

17 грудня 2019 року Вознесенським міськрайонним судом було виправдано громадянина Б., 1975 року народження.

Суддя, головуючий у справі, - Дробинський О.Е.

Судом встановлено, що у обвинуваченого Р. навесні 2018 року виник злочинний умисел, направлений на незаконний посів та вирощування рослин роду коноплі.

Реалізуючи свій злочинний умисел, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, обвинувачений Р. на території свого домоволодіння висадив насіння роду коноплі в кількості 18 штук,  які в подальшому з метою вжитку регулярно доглядав шляхом поливу водою, яка знаходилась в полімерних пляшках біля кущів та знищував бур’яни за допомогою сапи, проводячи культивування нарковмісних рослин коноплі, не маючи на це спеціального дозволу для використання в особистих цілях без мети її подальшого збуту.

В подальшому, в червні 2018 року в ході проведення санкціонованого обшуку території домоволодіння громадянина Р. співробітниками Єланецького ВП Новоодеського ВП ГУНП в Миколаївській області в садку було виявлено та вилучено 18 кущів рослин роду коноплі, які відносяться до рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини і обіг яких допускається для промислових цілей.

Під час судового розгляду обвинувачений Р. свою вину у вчиненні даного злочину не визнав та повідомив, що у зв’язку з інвалідністю у нього виникають сильні болі у м’язах та суглобах верхніх та нижніх кінцівок, а рекомендовані йому медичні препарати не знижують больові відчуття в руках та ногах, тому в Інтернеті він замовив насіння роду коноплі з метою їх вирощування для подальшого особистого вживання, без мети збуту.

В зв’язку з не встановленням достатніх доказів для доведення винуватості обвинуваченого Р. в скоєнні ним злочину, передбаченого ч.1 ст.310 КК України, і вичерпанням можливості їх отримання, на підставі п.1 ч.1 ст.373 КПК України, він був виправданий.

Вирок не набрав законної сили та сторонам роз’яснено право на його оскарження.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційних скарг, якщо такі скарги не були подані. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржений до Миколаївського апеляційного суду через Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з дня його проголошення.

 Прес-секретар Вознесенського міськрайонного суду