flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Викрав гроші з авто та з кишені

19 лютого 2020, 15:53

13 лютого 2020 року Вознесенським міськрайонним судом було ухвалено вирок відносно С., який обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.185 КК України, а саме крадіжка, тобто таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно.

Суддя, головуючий у справі, - Дробинський О.Е.

С. було визнано винним в тому, що він 15 березня 2019 року в денний час доби в селі Бузьке Вознесенського району Миколаївської області на території подвір`я житлового будинку проводив ремонтні роботи транспортного засобу - легкового автомобіля моделі «ГАЗ - 3110», який належав потерпілому. Під час проведення ремонтних робіт транспортного засобу обвинувачений таємно викрав грошові кошти, які знаходилися в підлокітнику між передніми сидіннями в салоні автомобіля потерпілого, в сумі дві тисячі гривень купюрами номіналом по п`ятсот гривень кожна.

Крім того, 31 березня 2019 року близько 12 годин 20 хвилин в місті Вознесенську обвинувачений С. разом із іншим потерпілим рухалися по вулиці. При цьому обвинувачений С. помітив в задній лівій кишені штанів потерпілого грошові кошти, і, скориставшись відсутністю сторонніх осіб, які б могли завадити його злочинним намірам, підійшов до потерпілого зі спини, та таємно витягнув з задньої лівої кишені штанів потерпілого грошові кошти в сумі двісті п`ятдесят гривень, та з місця скоєння злочину зник.

На підставі визнавальних показів обвинуваченого та сукупності досліджених доказів суд ухвалив визнати винним С. в скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.185 КК України та призначив йому покарання у вигляді шести місяців арешту, обчислюючи строк відбування покарання з дня його взяття під варту, після набрання вироком законної сили та зарахувати йому в строк відбування основного покарання за вироком суду строк попереднього ув`язнення з 24 вересня 2019 року по 21 листопада 2019 року включно, відповідно до ч.5 ст.72 КК України в редакції Закону України № 2046 - VIII від 18 травня 2017 року, за правилами, передбаченими у ч.1 ст.72 КК України, виходячи з такого їх співвідношення, що одному дню позбавлення волі відповідає один день арешту.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Миколаївського апеляційного суду через Вознесенський міськрайонний суд протягом 30 (тридцяти) днів учасниками процесу з моменту його проголошення, з підстав, передбачених ч.4 ст394 КПК України.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.