flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заснув

28 лютого 2020, 14:54

Дії деяких осіб можуть бути сценарієм фільму «Джентльмени удачі».

Так, вироком Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 24 лютого 2020 року громадянина Д. було визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження) та ч.2 ст.186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчинений повторно).

В ході судового розгляду було встановлено, що 25.11.2019 року приблизно о 16.30 год. потерпілий М. пpибув до будинку, в якому мешкав обвинувачений Д. Між ними виник словесний конфлікт на пoбутовому грунті. Під час конфлікту обвинувачений Д. повернувся до дому, взяв сокиру та повернувшись на вулицю, наніс потерпілому удар обухом сокири в верхню частину лівої ноги, чим спричинив тілесне ушкодження y вигляді крововиливу, яке відноситься до легких тілесних ушкоджень.

А 06 грудня 2019 року приблизно о 00.30 год. обвинувачений Д. розпивав спиртні напої разом із потерпілим М. та свідком П. В ході розпиття спиртних напоїв у обвинуваченого раптово виник злочинний намір, направлений на відкритe викрадення майна (грабіж) потерпілого М. з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого. З метою подолання можливого опору та безперешкодного отримання майна - обвинувачений застосував до потерпілого М. фізичне насилля y вигляді нанесення ударів руками по обличчю, яке не є небезпечним для життя та здоров'я потерпілого в момент заподіяння, та відкрито заволодів 12250 грн., витягнувши їx з кишені сорочки.

Під час судового розгляду обвинувачений Д. винним себе в скоєні злочинів, передбачених ч.1 ст.125, ч.2 ст.186 КК України, - визнав частково, надавати пояснення відносно себе на підставі ст.63 Конституції України відмовився.

Потерпілий М. пояснив суду, що ввечері він разом з П. вживали спиртні напої. При собі у нього були гроші в сумі, яка перевищувала 12 000 грн., так як він повернуся з заробітків. В цей час прийшов обвинувачений і коли вони залишилися удвох - обвинувачений побив його, потім заліз у кишеню сорочки та витягнув звідти гроші. Після чого обвинувачений ще бився з П., а потім обвинувачений ліг на ліжко та заснув. Натомість потерпілий М. звернувся за допомогою до Ч., який викликав поліцію. Працівниками поліції гроші потерпілому були повернуті.

Свідок Ч. пояснив суду, що приблизно о 24.00 год. до нього додому прибіг потерпілий М., який був побитий та повідомив, що в нього забрали гроші. Ч. викликав поліцію. Потім вони пішли до потерпілого додому з працівниками поліції, де в цей час обвинувачений Д. спав на ліжку. Працівники поліції його розбудили і він віддав гроші в сумі більше 12 000 грн.

З врахування того, що Д. раніше був судимий за ч.3 ст.185 КК України, а нові злочини, за якими його визнано винним, мали місце в період іспитового строку за попереднім вироком суду, - йому було призначено покарання у вигляді 4 років 3 місяців позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили та сторонам роз’яснено право на його оскарження протягом 30 днів з дня його проголошення, а обвинуваченим в той же строк з дня вручення йому копії вироку.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.