flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Залишив дітей без матері

26 березня 2020, 11:18

Слідчим суддею Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області Ротар М.М. 25 березня 2020 року розглянуто клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина П., який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодженя, небезпечне для життя в момент заподіяння,.

Так досудовим розслідуванням встановлено, що 22.03.2020 року близько 23:00 години, між П. та його дружиною виник конфлікт на побутовому ґрунті, в ході якого у підозрюваного виник умисел, направлений на заподіяння тілесних ушкоджень дружині.

Після чого, підозрюваний П., усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, реалізуючи свій злочинний умисел, умисно наніс невстановлену кількість ударів кулаками обох рук та ногами в область голови, обличчя, тулуба, нижніх та верхніх кінцівок потерпілої, в результаті чого остання отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої черепної мозкової травми, забою головного мозку, субдуральної гематоми, множинних саден та синців тіла, які відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння.

В судовому засіданні було встановлено та підтвердилося довідкою головного лікаря КНП «Вознесенська багатопрофільна лікарня» від 25.03.2020 року, що потеропіла П. 25.03.2020 року померла.

Відповідно до довідки Служби у справах дітей виконавчого комітету Олександрівської селищної ради від 24.03.2020 року малолітні діти  влаштовані в сім’ю громадян Т.

З огляду на позиції учасників процесу, дані про особу підозрюваного, тяжкість оголошеної підозри, її обґрунтованість, доведеність ризиків, передбачених ст.177 КПК України, - слідчий суддя прийняв рішення застосувати до підозрюваного П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 21 травня 2020 року включно з утриманням його в Державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор».

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст.310 КПК України протягом п’яти днів.

Досудове розслідування триває.

Суддя-спікер Зубар Н.Б.